19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Žampionová omáčka

Název Množství a jednotka
čerstvé žampiony 250 g
smetana ke šlehání 200 ml
hovězí vývar 1/2 l
mléko 250 ml
hladká mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
houskový knedlík
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo, vhodíme žampióny, osolíme a podusíme pod pokličkou až žampiony pustí šťávu. Přidáme smetanu a záklechtku, vývar, cukr, mléko a povaříme. Nakonec hotovou omáčku dochutíme octem, který přidáváme po kapkách, aby se omáčka nesrazila.
Podáváme s knedlíkem. .


 


RECEPTY

Jogurt s műsli a jablky

Postup: Bílý jogurt smícháme s 30g műsli a nakrájeným jablkem. A dáme si k tomu... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninové rizoto

Postup: V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Postup: Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom... zobrazit recept

RECEPTY

Salát s ředkvičkami a fenyklem

Postup: Čerstvý fenykl očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Postup: Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...